Приготвяне на течен извлек от биотор.

8 Април 2013

    Един добър начин да дадете нужните хреанителни вещества на вашите растения е течния извлек от биотор.С извлекът може да поливате вашите растения или да го използвате като тор за листно подхранване.Ефектът от прилагането му ще ви изуми.

    Необходи ми са ви 1l биотор, вода която е престояла една нощ или повече, 1-2 лъжици меласа и аквариумна помпа за въздух.

1.Сипете в  кофа 10 литра вода.Желателно е тя да е престояла за да се дехлорира в противен случай микроорганизмите които на нас ни трябва живи ще загинат от хлора.Може да използвате дъждовна вода.За по бързо дехлориране на водата може да ползвате аквариумна помпичка за въздух.

2.Добавете меласата към водата. Тя ще служи като храна за микроорганизмите.За препоръчване е да разтворите меласата предварително в чаша топла вода.(Извлекът има много добър ефект и без да се добавя меласа към него.)

3.Добавете биотора.Може да го направите по два начина единия е да сложите биотора директно във водата и по късно след като е готов извлека да го прецедите за да не запушите пръскачата си, другия е да поставите биотора в чорап или някаква друга материя която ще играе ролята на „торбичка за чай”, да я закачите на нещо и да я потопите в кофата.

4.Поставете маркучето на аквариумната помпа в кофата. Задръжте маркучето на дъното с помоща на някаква тежест като камък например.Ако сте поставили биотора в чорап ще трябва да сложите края на маркучето вътре в чорапа.

5.Оставете така приготвената смес да се аерира поне 24 часа. Ако нямате помпа за въздух за ще трябва да разбърквате сместа възможно най-често през следващите 24 часа.

6.След като са минали 24 часа прецедете ако е нужно. Вече имате готов извлек от биотор и може да поливате или пръскате вашите растения с него.

    Готовият извлек трябва да бъде използван в рамките на 48 часа.

    Аквариумната помпа и меласата не са задължителни, но с тях резултатът ще е най-добър!

Коментари

Гост 10 Септември 2013
ami ako izvlekat e zapechatan dobre moje li da trae poveche
Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на сайта. Към пълната версия.
Уебсайт в alle.bg